Rektörümüz Karacoşkun, Ankara’da Düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Prof. Dr. Reşat Kartal, Doç. Dr. Mustafa Kınağ ve Dr. Öğr. Üyesi Faruk Bartan katıldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmalarında, yeni akademik yılın üniversite camiası, bilim ve araştırma merkezleri olan üniversiteler, her daim ilim peşinde koşan öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulundu ve  Yükseköğretim Kurulu’nun 2024 Üstün Başarı Ödülleri'nin takdim edileceği bilim insanlarını tebrik etti.

"Bizler dünyanın ilk eğitim merkezlerinin neşet ettiği, medeniyetler beşiği olan Anadolu coğrafyasının bin yıllık sakinleriyiz" diyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ecdadın kurduğu eğitim müesseseleriyle, yetiştirdiği ilim erbabıyla tarihin her dönemine ışık tuttuğunu, akla, bilime ve teknolojiye yön verdiğini belirtti.

Bir milletin insanlığın ortak bilgi birikimine katkıları oranında güçlü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilgiyi üreten, işleyen, geliştiren, yayılmasını sağlayan merkezlerin ise hiç şüphesiz üniversiteler olduğunu belirtti. "Akademi sadece bilgi aktarım yeri değil, aynı zamanda bir ülkenin ihtiyacı olan tüm fikri temellendirmelerin zeminidir. Bununla birlikte akademi bir ülkenin ihtiyacı olan pozitif ve sosyal bilimlerin can damarıdır" diye ekledi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Üniversitelerimizin kanunda yer alan görevlerini yaparken, gençlerimizin fikri tekâmülleri ve karakter gelişimlerini de ihmal etmemesi mühimdir. Eğitim, ancak millî şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır. Tarihini bilen, kendini bilen, özgüvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde, yarınlarımıza güvenle bakabiliriz. Gençlerimizin iyi eğitim almaları kadar vicdanlı, bilinçli, sorumluluk duygusuyla donatılmış olmalarını da aynı derecede önemsiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 2024-2025 akademik yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti ve  hocalar ile öğrencilere de başarı diledi.