“2024-2025 Yılı Oryantasyon Programı”nın Açılışı Gerçekleştirildi

Zorlu bir sınav maratonunu geride bırakarak Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin üniversite hayatına ve kampüs kültürüne daha hızlı adapte olması amacıyla her yıl geleneksel olarak hazırlanan oryantasyon programının açılışı, Kilis Valisi Tahir Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Vali Yardımcısı Okan Dağlı, İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, protokol üyeleri, Üniversitemizin akademik ve idari çalışanları ile Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmalarında Rektörümüz Karacoşkun, Üniversitemizin imkânlarından, öğrencilerimize yönelik kurslardan, Erasmus+ Programı’ndan, kısmi zamanlı çalışma imkânlarından bahsetti. Öğrencilerimize kapısının her zaman açık olduğunu vurgulayan Rektörümüz Karacoşkun, yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kilis Valisi Tahir Şahin ise üniversitenin öğrencilere çalıştıkları ve gayret ettikleri sürece çok fazla şey katacağını ifade etti. Zamanı kullanmanın son derece önemli olduğuna değindi ve hayatı akışında yaşamak gerektiğini aktardı. Üniversite hayatı boyunca memleket meselelerine kulak kabartmanın da öğrencilere iş disiplini kazandıracağını söyledi. Tüm kurumlarla birlikte öğrencilere yardımcı olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hazır olacaklarını ifade etti.

Beş gün sürecek oryantasyon programı çerçevesinde öğrencilerimizin dersler dışında faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisleri, laboratuvarlar, kütüphaneler ile paydaş kurumlar ve idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu kurum ve birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yer alacak.