Üniversitemiz TÜBİTAK Programlarında İvme Kazandı

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Araştırma Görevlisi Nisa Yağmur Yapıcı, TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu Programı kapsamında önemli bir başarı elde etti. “Christian Scholars' Turning to Jewish Religious Literature and Hebrew: Christian Hebraism” başlıklı doktora araştırma projesiyle başvuruda bulunan Yapıcı, TÜBİTAK tarafından sağlanan prestijli bursu kazandı.

İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Feyza Çelik de TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında önemli bir başarı elde etti. “The Qur’ān as a Text of Late Antiquity in Contemporary Western Qur’ānic Studies” başlıklı doktora araştırma projesiyle başvuruda bulunan Çelik, TÜBİTAK tarafından sağlanan bu prestijli bursu kazandı. Ayrıca, TÜBİTAK 2211-A Yurt İçi Doktora Burs Programı bursiyeri olan Çelik, bu iki burs ile hem Türkiye'deki doktora çalışmalarına hem de uluslararası alandaki araştırmalarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.