Üniversitemizde, “Speed Network Uygulaması ile Mezun ve Öğrenci Buluşması” Etkinliği Gerçekleştirildi

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından Üniversitemizde ilk defa organize edilen “Speed Network Uygulaması ile Mezun ve Öğrenci Buluşması” başlıklı etkinlikte, mezun olmuş eski öğrencilerimizle son sınıf öğrencilerimiz bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar da etkinliğe katılarak Üniversitemize gelen eski mezunlarla tek tek selamlaştılar. Rektörümüz Karacoşkun, öğrencilerin eğitim hayatı kadar, eğitim sonrası iş hayatlarına da destek olmaya önem verdiklerinden bahsetti. Bu etkinliğin bu konuda bir köprü görevi görebileceğini vurguladı. Ardından KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi hızlı tanışma uygulamasını başlattı. Uygulama gereği, uzun masanın bir tarafında mezunlar, diğer tarafında öğrenciler karşılıklı bir şekilde oturma planına göre yerleştirildi. 1’er dakikalık sürelerle tüm öğrenciler sıra ile bir yan sandalyeye geçerek eski mezunlarla kısa tanışmalar gerçekleştirdi. Tur tamamladıktan sonra dağınık oturma düzenine geçildi ve öğrenciler hangi sektörle ilgileniyorlarsa o meslek grubunda çalışan mezunların yanına gidip daha uzun konuşma, bağlantılar kurma, CV’lerini paylaşma, ilgilendikleri meslek hakkında gereken niteliklerle ilgili detaylı bilgi alma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatları elde ettiler.