Üniversitemizde “Uluslararası Şehir ve Kimlik Sempozyumu II” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi iş birliğiyle, mantık ilmi alanında uluslararası şöhrete ulaşmış bir Osmanlı âlimi olan Kilisli Abdullah Enverî anısına düzenlenen “Uluslararası Şehir ve Kimlik Sempozyumu II” Üniversitemiz Abdullah Enveri Kütüphane ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış programına; Kilis Valisi Tahir Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ferruh Özpilavcı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil Aldemir, Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, farklı ülke, şehir ve üniversitelerden araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İki gün süren ve on üç oturumun gerçekleştirildiği “Uluslararası Şehir ve Kimlik Sempozyumu II”ye, Abdullah Enverî ve mantık ilmi özel oturumu başta olmak üzere; göç, sosyoloji, coğrafya, tarih, edebiyat, sanat tarihi, ilahiyat, felsefe, eğitim gibi birçok farklı disiplinde 68 araştırmacı/akademisyen tarafından toplam 52 bildiri sunuldu.