Bir Projemiz Daha TÜBİTAK Desteği Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Melih Aydın’ın yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamındaki “Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması” adlı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde, 9 farklı üniversiteden toplam 15 araştırmacının katılımıyla gerçekleştirilecek projede, Türkiye’de gastronomi alanında lisansüstü eğitim alan öğrencilere, gastronomi alanında disiplinlerarası araştırmaları olan akademisyenlerin desteğiyle farklı bakış açılarının kazandırılması amaçlanmaktadır.  Proje kapsamında gastronomi alanı; turizm rehberliği, sosyoloji, arkeoloji, dinler tarihi, bahçe tarımı, beslenme, gıda kimyası ve turizm alanlarından eğitimcilerle desteklenerek karşılaştırmalı bir perspektiften işlenecek ve katılımcılara, kendi alanlarında zengin bir içgörü kazandırılacaktır.

Projenin, Kilis’teki gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesinin yanında, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor. Proje çıktılarının, gastronomi ve mutfak sanatları alanında disiplinlerarası akademik çalışmalara altyapı oluşturması ve alanyazına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması, TÜBİTAK tarafından açıklanan 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı 2024/1 dönemi sonuçlarına göre, gastronomi alanında desteklenmeye hak kazanan tek proje olup, 2024 yılı içerisinde turizm alanında desteklenen 3 projeden biri. Bölgenin kültür tarihine ışık tutan ve binlerce yıllık geçmişe sahip Oylum Höyük, proje açılış eğitiminin yapılacağı alan olarak belirlendi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için: http://digas.kilis.edu.tr