Üniversitemizde “Baharın İzleri” ve “Gazze Motifleri” İsimli Sergiler Açıldı

Üniversitemizin Kuruluşunun 17. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Abdullah Enveri Kütüphane ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda “Baharın İzleri” ve “Gazze’nin Motifleri’’ isimli sergiler açıldı. Sergileri, Kilis Valisi Tahir Şahin ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başta olmak üzere birçok ilgili ziyaret etti.

Küratörlüklerini El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Veysel Çiftçi ve El Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Yasemin Polat’ın yaptığı sergilerde, El Sanatları Bölümü hocalarının ve öğrencilerinin hat, tezhip, minyatür, ebru, seramik, ahşap ve çeşitli dokuma tekniklerinden oluşan birçok eser sergilendi.

Sergilerde, Filistin kadınlarının kullandıkları motiflerin çok çeşitli materyaller üzerine aktarılarak yeniden güncellenmesi ile bu motiflerin kaybolmaması adına bir katkı sağlaması ve Filistin’de yaşanan vahşete bir ses olunması amaçlandı.