Üniversitemizde “Bir Doktorun Gözünden Gazze” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarından olan Düşünen Kalpler Topluluğunun katkılarıyla  "Bir Doktorun Gözünden Gazze" başlıklı konferans gerçekleştirildi. Daha Önce Gazze'ye gönüllü olarak giden ve kısa süre önce Türkiye'ye dönen Çocuk Cerrahı Op. Dr. Taner Kamacı,  konuşmacı olarak katıldığı konferansta Gazze'de kaldığı süre içerisindeki izlenimlerini paylaştı.

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Halil Aldemir'in yaptığı açılış konuşması sonrasında konuşmasına başlayan Kamacı, Mısır üzerinden Gazze'ye doğru olan yolculuğundan ve bölgede yaşanılan insani krizin ulaştığı boyutlardan bahsetti. Gazze'de sağlık hizmetlerinin karşı karşıya kaldığı zorluklar ve imkânsızlıkların yanı sıra oradaki çocukların ve kadınların karşılaştığı sağlık problemleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca gönüllü hekimlik süresince yaşadığı duygusal anları ve zorlu çalışma koşullarını katılımcılarla paylaştı. Filistinlileri ayakta tutan en önemli unsurun inançlarına olan bağlılıkları olduğunu vurgulayan Kamacı, onların bu metanetli tutumlarının kendisini çok etkilediğini ifade etti. Dr. Kamacı İsrail'in bölge halkına yaptığı zulmün boyutunun tasavvur edilemeyecek düzeyde olduğunu söylerken birey olarak yapabileceğimiz şeylerin neler olabileceğini de ifade etti. Özellikle insani yardım ve desteklerin gönderilmesi, toplantı, gösteri, seminer ve konferans gibi gerçek hayatta ve sosyal medyada ses getirecek etkinliklerin düzenlenmesi ve İsrail mallarının boykot edilmesi gibi eylemlerin hayati derece önemli olduğunu söyledi.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.