Üniversitemiz “Türk Mutfağı Haftası” Etkinliklerine Katıldı

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı; birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt içinde valiliklerimiz, yurt dışında ise Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız bünyesinde yapılan etkinlikler ile "Türk Mutfağı Haftası" kutlanılmaktadır. Bu yıl da, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Kilis Valiliği başkanlığında Kilis’in kadim mutfak kültürünü tanıtmak için ÇATOM'da düzenlenen organizasyona Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ailesi olarak katkı sağladık.