Üniversitemizde “Duyu’lmak İster Misiniz?” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fen-Teknoloji-Matematik-Mühendislik Topluluğunun katkılarıyla, Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özge Çiçek Şentürk’ün yönlendiriciliği ve Uzman Fizyoterapist Bilge Diril’in sunumlarıyla “Duyu’lmak İster Misiniz?” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Diril, duyu bütünlemenin, özellikle çocukların duyusal ihtiyaçlarını anlamak ve onlara uygun ortamlar sağlamak açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Eğitim fakültesi öğrencilerinin çocukların gelişimini ve öğrenme süreçlerini daha iyi anlamak için duyu bütünleme prensiplerini öğrenerek daha etkili bir eğitimci olabileceklerinden bahsetti. Mesleki tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Diril, duyu bütünleme hakkında bilgi sahibi olan öğretmenlerin farklı duyusal ihtiyaçlara sahip öğrencileri anlamalarını kolaylaştıracağını ve onlarla daha iyi iletişim kurma becerisi kazanacağını, bunun da öğretmenlerin daha kapsayıcı ve empatik bir yaklaşımla öğrencilere destek olmalarını sağlayacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.