Üniversitemiz “Kariyer Merkezleri Çalıştayı”na Katıldı

Üniversitemiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi (IQJVC) kapsamındaki “Kariyer Merkezleri Çalıştayı”na katıldı. Çalıştayda Üniversitemizi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Müdürü (KARMER) Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi temsil etti. İŞKUR ile üniversiteler/kariyer merkezleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve üniversite öğrencilerinin İŞKUR hizmetlerine ilişkin farkındalığının artırılmasına yönelik olan çalıştay, üç oturumdan meydana geldi.

Oturumlarda, İŞKUR ve Kariyer Merkezlerinin birlikte iş yapış kabiliyetleri, mezun takip sistemi ve staj portalı gibi geliştirilebilecek alanlar ve benzeri konular hakkında sorular soruldu, öneriler istendi. Öneriler değerlendirilerek gelecek döneme ilişkin atılabilecek adımlar hakkında konuşularak çalıştay sona erdirildi.