Üniversitemize Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ve Baharat ve Tıbbi Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BATMER) organizasyonunda, Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi sayısal alanındaki öğrencilerine yönelik olarak “Kilis 7 Aralık Üniversitesi Teknik Gezisi” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, önümüzdeki sene üniversite tercihlerinde bulunacak olan sayısal sınıfı öğrencileri katılım sağladı. Etkinlik kapsamında KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde öğrencilere Üniversitemiz hakkında genel bilgiler vererek üniversitenin akademik, sosyal ve mesleki kazanımlarından bahsetti. Ardından, BATMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Gümüş’ün de eşliği ile Gıda Analiz Laboratuvarı ve Merkez Araştırma Laboratuvarına gidildi. BATMER Müdürü Doç. Dr. Hakan Çetinkaya, Gümüş ve laboratuvarda bulunan yetkili hocalarımız Doç. Dr. Mehmet Köten, Doç. Dr. Filiz Uçan Türkmen, Dr. Öğr. Üyesi Adem İmalı ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Koç, öğrencilere farklı laboratuvarlarda bilgilendirmelerde bulundu. Deney ve analiz yapılan cihazlar tanıtıldı. Bu cihazlarla aromatik bitkilerden nasıl yağ çıkarılacağı, protein ölçümleri, bahçe bitkileri üretim ve analiz yöntemleri gibi konulara değinildi.

Etkinlik KARMER Yönetim Kurulu Üyesi Arş. Gör. Ümit Gezici’nin eşliğinde kampüs gezisi gerçekleştirilerek sona erdi. Laboratuvar ve kampüsümüzü gezen öğrenciler ve onlara öncü olan biyoloji öğretmenleri Zehra Türktunç, etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.