Üniversitemizde “Müslüman ve Yahudi İlişkileri Bağlamında Medine Tecrübesi” Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemizde, öğrencilerimizi akademik çalışmalara teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla ve İnsan Hakları Topluluğunun desteğiyle, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda “Müslüman ve Yahudi İlişkileri Bağlamında Medine Tecrübesi” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Panelde, üç büyük Yahudi kabilesi Benî Kaynuka’, Benî Nadîr ve Benî Kurayza’dan bahsedildi. İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden Dicle İnan Yahudi tarihine kısaca değindikten sonra panelin yöneticiliğini üstlendi. Panelist 4. sınıf öğrencilerimizden Müzeyyen Barazi, “Benî Kaynuka’”, 2. sınıf öğrencilerimizden Fatime Kömürcü, “Benî Nadîr” ve 1. sınıf öğrencilerimizden Kevser Demirbüken, “Benî Kurayza” konusunda sunum yaptılar.

Programın sonunda Rektör Yardımcımız ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halil Aldemir, öğrencilerimize plaket takdim ederek onları tebrik etti.