Üniversitemizde Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Baykuş koordinatörlüğünde Önem Kalite Kontrol Laboratuvarı Limited Şirketi’ne teknik gezi gerçekleştirdi. Geziye bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Ercan Kılıç, Öğr. Gör. Dr. Ömer Yeşiltepe, Öğr. Gör. Mahmut Aytekin ve İnşaat Bölümü öğrencileri katıldı.

Teknik geziye katılan öğrenciler, hem natamam yapılarda hem de mevcut yapılarda yapılması gereken incelemelerin ve laboratuvar test ve faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar ile ilgili teknik bilgi edinmelerinin yanı sıra sahada uygulamalı olarak eğitim alma fırsatı yakaladılar. İnşaat Bölümü öğrencileri, çelik çekme deneyi, yedi ve yirmi sekiz günlük beton basınç dayanımlarının silindir ve küp numunelerinin belirlenmesi ayrıca betondan karot numune alımı ve kırımı uygulamalarını yaparak teorik bilgilerini pekiştirdiler.