Kilis Vakfı'ndan Üniversitemize Geçmiş Olsun Ziyareti

Kilis Vakfı Başkan Yardımcısı Aslı Aktürk Pehlivanlar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve vakıf gönüllüleri, geçmiş olsun dileğinde bulunmak ve yapılacak iş birliklerini görüşmek üzere Üniversitemizi ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile Rektörlük Senato Salonu'nda bir araya geldi.

Ülkemizi yasa boğan, ilimizi de etkileyen deprem felaketinin ardından Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk’ün talimatıyla hemen yardım ve destek çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Aktürk, hem ilimizin durumunu hem de yapılan çalışmaları yerinde görmek ve geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Kilis’e geldiklerini belirtti. Üniversitemizle de bu süreçte koordineli olarak çalıştıklarını söyleyen Aktürk, Üniversitemizin bu süreçteki çalışmalarından da övgüyle bahsetti.

Rektörümüz Karacoşkun da, afetin ilk saatlerinden itibaren Üniversitemizde depremzedelerin yaralarını saracak çalışmalara yoğunlaşıldığını belirterek, barınmadan gıdaya, deprem bölgelerine gönüllü personel göndermekten psikolojik ilk yardım desteğine kadar üzerlerine düşenleri yapmaya çalıştıklarını belirtti. Bu süreçte devletimizin gücünü ve devlet kurumlarımızın desteğini ve iş birliğini her daim yanlarında hissettiklerini belirten Karacoşkun; böyle bir afetin yaralarının sadece devlet eliyle sarılmasının mümkün olmadığını sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllü teşekküllere de büyük bir iş düştüğünü ifade ederek böyle bir dönemde Kilis Vakfı’nın desteğinin çok önemli ve anlamlı olduğuna vurgu yaptı. Bu bağlamda Vakıf Başkanı Yaşar Aktürk ve Başkan Yardımcısı Aslı Aktürk Pehlivanlar’ın şahsında Kilis Vakfı’na ve yönetim kurulu üyelerine destekleri, ziyaretleri ve çözüm odaklı iş birlikleri için teşekkür etti.