Üniversitemizde Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Meryem Kuzucu organizasyonunda, Kilis Meteoroloji Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi. Teknik geziye, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Samet Gökçen, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gözel ve Arş. Gör. Berna Ergun Çetin ve öğrencilerimiz katıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Erdoğan ve ekibi, öğrencilerimize otomatik meteoroloji gözlem istasyonunu tanıttı; sıcaklık, yağış, buharlaşma, nem, toprak sıcaklığı, rüzgâr ve güneşlenme süresi gibi iklim elemanlarının ölçümleri hakkında bilgi verdi. Gezi kapsamında, saatlik ve günlük periyotlarda ölçülen bu verilerin, müdürlük binasında kaydedilerek nasıl değerlendirildiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne nasıl iletildiği anlatıldı. Ayrıca, ilimizde yer alan meteoroloji istasyonlarının sayısı ve konumları ile ilin tamamını temsil edecek şekilde alınan meteorolojik veriler hakkında bilgiler verildi. İlimizin uzun yıllık yağış değişimi ve son yıllarda yaşanan kuraklık problemi hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Teknik gezi ile öğrencilerimiz, iklimsel ve meteorolojik elemanların nasıl ölçüldüğünü ve değerlendirildiğini; meteoroloji istasyonlarının nasıl çalıştığını inceleme imkânına sahip oldular.