Üniversitemizde, “Çağdaş Yazarlara Disiplinlerarası Yaklaşım” Paneli Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Edebiyat ve Kültür Topluluğu tarafından organize edilen “Yazar Okumaları Söyleşileri” kapsamında, “Çağdaş Yazarlara Disiplinlerarası Yaklaşım” konulu panel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yönlendiriciliğini Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. M. Fatih Aydın’ın yaptığı panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman Taşkın, etkinliğe danışmanlık yapan Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Sefa Altay, İlköğretim Matematik Bölümü Arş. Gör. Bedirhan Teke ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Arş. Gör. Muhammet Ali Ağca da katıldı.
Yapılan etkinliğin önemini belirterek söze başlayan Arş. Gör. M. Fatih Aydın; bu tip etkinliklerin, öğrencilere akademik bir kültür kazandırdığını, eserlere farklı bakış açılarıyla bakabilme olanağı sağladığını ve böylesi bir etkinliğin günümüzde önemini yitiren okuma, okudukları üzerine düşünme gibi entelektüel bir faaliyetlerin artmasına katkı sağladığını aktardı.
Panelde ilk olarak; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Özlem Milli; “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Ailenin Dönüşüm Gücü: Kadın” isimli sunumunda, Aytmatov’un romanlarında kadının yeri önemi, aile ve toplum içerisindeki yerini metinlerden örnekler vererek aktardı.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Nursena Ayın, “Yakın İlişkiler Psikolojisi Açısından Aytmatov’un Selvi Boylum Al Yazmalım Eserinin İncelenmesi” isimli sunumunda; Selvi Boylum Al Yazmalım Eserinde karakterlerin kurduğu ilişkiler ağını sevgi kuramları çerçevesinde incelediği çalışmasını dinleyiciye aktardı.
İlköğretim Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Nebahat Kılıç; “Cengiz Aytmatov Anlatılarında Motif Yaratma Gücü” isimli sunumunda; Aytmatov’un romanlarında özellikle savaş teması etrafında oluşan dağ, toprak, gökyüzü gibi motifleri ele alarak bu motiflerin Aytmatov’un eserlerini zenginleştirdiğini ve ruhsal anlamda karakterler üzerinde etkiler oluşturduğunu aktardı.
Panelde son olarak, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi İbrahim Halil İnan; “Mustafa Kutlu’nun Eserlerinde Gelenek ve Modernizmi Kuran Nesneler” isimli sunumunda, Mustafa Kutlu’nun hayatından bahsederek, Kutlu’nun eserlerinde geleneğin benimsenen bir kavram modernizmin ise olumsuzlanan bir kavram olduğunu bunun da eserlerde nesnelere yansıdığını yaptığı slayt sunumuyla aktardı.
Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar’ın panelist öğrencilere katılım belgelerini ve hediyelerini takdimiyle son buldu.