Üniversitemizde, “İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Cankurtaran Topluluğu tarafından, Öğr. Gör. Nurgül Yalçın’ın sunumuyla “İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansta, iş sağlığı ve güvenliğinde kurumsal veya bireysel çabaların öneminin yadsınamayacağına ancak bu meselenin bir kültür meselesi olduğuna dikkat çekildi. İş güvenliğinde alınması gereken tedbirlerden ve bu konuda işverenin, çalışanların ve devletin sorumluluklarından bahsedildi. İş kazası ve meslek hastalığının olumsuz sonuçlarına da değinilen konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.