Üniversitemizde, “Günümüzde Müslümanlar Neden Bu Halde?” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İnsan Hakları Topluluğu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı’na bağlı Genç İHH Kilis ortaklığında, Rektörlük Konferans Salonu’nda, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın sunumlarıyla “Günümüzde Müslümanlar Neden Bu Halde?” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

İslam Tarihi ve Sanatları alanında dünyaca ünlü olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başladı. Sırma, İslamiyet’in doğuşu, Müslümanların yükselişi ve İslam medeniyetinin insanlığa kattıkları gibi konularda bilgiler verdi. Günümüz Müslümanlarının içinde bulunduğu üzücü duruma değinen Sırma; söz konusu durumun sebeplerine vurgu yaptı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.