Üniversitemizde Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) organizasyonda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencilerine Beyoğlu Çikolata Fabrikası’na teknik gezi düzenlendi.

Geziye KARMER Müdürü Doç. Dr. Esra Asıcı, KARMER yönetiminden Doç. Dr. Fatih Budak,  Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Biçer, Öğr. Gör. Mehmet Gönüler, KARMER Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Ayşe Nur Katmer, Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Doğan ve Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Koyuncu da katıldı.

Teknik gezide, fabrikanın üretim sorumlularının rehberlik etmesi ile küçük gruplar oluşturularak fabrika detaylı bir şekilde incelendi. Farklı üretim hatları görüldü; üretimde kullanılan malzemeler ve makineler tanıtıldı. Kalite birimleri gezilerek hammadde incelemesinde kullanılan cihazlar ve yöntemler öğrencilere aktarıldı. Denetim mekanizması hakkında detaylı bilgi verildi. Üretim tesisleri ve kalite biriminin yanında fabrikanın yemekhanesi ve idari birimleri de gezdirilerek öğrencilerin fabrikanın her biriminde çalışan personelle iletişim kurabilmesi sağlandı.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla devam eden gezi Beyoğlu Çikolata Fabrikası’nın çikolata ikramı ile sonlandı.