Üniversitemizde “Rusya-Ukrayna Krizinin Dünya Gıda Güvenliğine Etkileri” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

“Rusya-Ukrayna Krizinin Dünya Gıda Güvenliğine Etkileri” adlı konferans, Coğrafya Öğrenci Topluluğu bünyesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları’nın sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Harunoğulları, konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin dünya gıda güvensizliğini arttırdığını; Ortadoğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere savaşla birlikte birçok ülkenin ciddi gıda güvensizliği ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Rusya ve Ukrayna’nın tahıl ürünlerinin hem üretiminde hem de ihracatında dünyada önemli bir yerde olduğuna ve bu bağlamda tahıl ithal eden ülkelerin ciddi problemler yaşadığına değindi. Türkiye’nin girişimleriyle, Birleşmiş Milletlerin gözetiminde, Rusya-Ukrayna arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasıyla birlikte gıdada ithalata bağımlı ülkelerin gıda problemlerinin önemli ölçüde çözüldüğüne değindi.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.