Üniversitemizde, “Gastro Toplumsal Hareketler” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık (OLİHA) Topluluğu tarafından, Öğr. Gör. Fatih Yıldız’ın sunumuyla, “Gastro Toplumsal Hareketler” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansta, Yıldız, insanların ne yediklerinin veya ne yemediklerinin onların kim olduğunu belirlediğini aktardı. Reddedilen ve tercih edilen yemeklerin ait hissedilen modern kolektif kimlikler hakkında ipucu verdiğini belirtti. Her reddedişin yeni bir karşı kolektif duruş için alan açtığını aktardı.

Son yıllarda yemek konusunda yaşanan sorunların çözümü için ortaya çıkan toplumsal hareketlerin anlatıldığı konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.