Üniversitemizde ARDEB ve TEYDEB Projeleri Hakkında Eğitim Verildi

Üniversitemizde, bilim insanlarını desteklemek amacıyla, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliği ile Mühendislik-Mimarlık Konferans Salonu’nda iki gün süren eğitim programı düzenlendi.

İlk gün, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurper Yılmaz, Ulusal Destek Projeleri ve Tematik Projeler hakkında bilgilendirme yapıp araştırmacıların başvuru yaparken dikkat etmesi gereken noktalar üzerinde durdu. Ayrıca burs miktarları, panel sistemi, panelistlerin neye göre seçildiği ve TÜBİMER itiraz süreçlerinin nasıl işlediği hakkında da açıklamalar yaptı. Yoğun bir ilgi ile takip edilen sunum, soru-cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Aldemir’in Yılmaz’a teşekkür belgesi vermesi ile sonlandı.

İkinci gün Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, sanayi-üniversite işbirliği projeleri, uygulamalarda meydana gelen yenilikler ve destek miktarları hakkında bilgilendirme yaptı. İş insanlarının da ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümü ile devam etti. Program Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım’ın Selek’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.