Üniversitemiz, YÖKAK Kalite Buluşmaları Toplantısına Katıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın başkanlığında Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni’nin sunumları ile Türkiye genelinde üniversitelerin yöneticileri bir araya geldi. YÖKAK Kalite Buluşmaları “Değişim Yönetiminde Gelecek Senaryolarının Kullanımı” temalı toplantıya Üniversitemizi temsilen kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Aldemir ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ali Kestane katılım sağladı.

Gerçekleştirilen toplantıda, üniversitelerin geleceğe daha sağlam adımlar ile ilerlemeleri konusunda yapılması öngörülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Üniversitelerin Stratejik Plan hazırlama süreçlerinden, belirlenen stratejilerin uygulanması, takibi ve kazanımlarına dek faaliyetlerin bütününe yönelik gelecek senaryolarının hazırlanmasının önemi vurgulandı. Üniversitelerin gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerin bütünsel olarak değerlendirilmesi noktasında iç kontrol ve kalite çalışmalarının entegre olarak yürütülmesi ve senaryo çalışmalarının stratejik plana entegre edilmesi yönünde öneriler getirildi.

Türkiye genelinde üniversitelerden 400’den fazla temsilcinin yer aldığı toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.