Üniversitemizde Kütüphane Haftası Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştirildi

Kütüphane Haftası kapsamında Üniversitemizde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Turnitin Originalty Check ürününün etkin ve verimli bir şekilde kullanımı" konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Turnitin Eğitim Hizmetleri Danışmanı Yasemin Arşın tarafından gerçekleştirilen etkinlik, ZOOM programı üzerinden çevirim içi olarak düzenlendi.

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen ikinci etkinlikte ise Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından “Okursak Dünya Güzelleşir” sloganıyla Üniversitemiz kütüphanesinde ve merkez kampüsün çeşitli alanlarında öğrenciler tarafından kitaplar okundu.

Etkinlikler kapsamında, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Altuncu tarafından “Kitap Yakmanın Tarihi” konulu konferans verildi. Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Ali Can’ın katılımıyla Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Altuncu, kitapların bilginin; bilginin de otoritenin kaynağı olduğunu belirterek dünyanın farklı yerlerinde farklı zamanlarda çeşitli sebeplerle kitapların yakıldığını ifade etti. Astek, Maya ve İnkalara ilişkin çok fazla bilgi sahibi olunmamasının sebebinin oradaki eserlerin yok edilmesinden kaynaklandığını vurgulayan Altuncu, günümüzde de Suriye’de, Irak’ta, Halep’te, Rakka’da kütüphanelerin yağmalandığını ve yok edildiğini belirtti.

Konferanstan sonra Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı tarafından konuşmacı Altuncu’ya hediye takdim edildi. Ayrıca Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım tarafından 2021 yılında Üniversitemiz Kütüphanelerinden en fazla faydalanan akademik ve idari personel ile öğrencilerimize ödül verildi.