Rektör Danışmanımız, TRT Çukurova Radyosu’na Konuk Oldu

Üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Altuncu, TRT Çukurova Radyosu’nda Muhammet Kalem’in sunuculuğunu yaptığı “Akdeniz’den Toroslara” programına konuk olarak “Geleceğin Anahtarı Kitaplardır” projesini anlattı.

“Geleceğin Anahtarı Kitaplardır” projesini, Üniversitemiz ders müfredatı içerisinde yer alan Sosyal Duyarlılık Dersi kapsamında gerçekleştirdiklerini aktaran Altuncu; Sosyal Duyarlılık Dersi ile öğrencilerin içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlılık geliştirmelerinin; içinde yaşadıkları toplumu tanımalarının; ortaya çıkan sorunları fark etmelerinin ve bu sorunların çözümüne katkı sağlayacak önerilerde bulunarak bunları uygulayabilmelerinin amaçlandığını belirtti.

“Geleceğin Anahtarı Kitaplardır” projesine, danışmanlıklarını üstlendiği 12 öğrencisiyle başladıklarını söyleyen Altuncu; süreç içerisinde farklı gruplarda ayrı çalışmalar yürütmelerine rağmen, katkı sunmak isteyen öğrencilerin sonradan dâhil olup etkin bir şekilde bu projeye destek verdiklerini aktardı.

İlk etapta, öğrencilerle yürütülecek projenin belirlenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirdiklerini; farklı birçok proje önerisini aralarında tartıştıklarını ve sonuç olarak projenin hedef kitlesinin ilkokul ve ortaokul öğrencileri olacak şekilde belirlendiğini ifade etti. Süreç içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlatılan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülke genelinde “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesinin yürütülmeye başlanmasıyla, il merkezinde yer alan okullara göre imkânlarının daha kısıtlı olabileceğini düşündükleri bir köy okulunda kütüphane kurmaya karar verdiklerini ve projeyi “Geleceğin Anahtarı Kitaplardır” başlığıyla belirlemiş olduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Rektör Yardımcılarımız başta olmak üzere Üniversitemizde görev yapmakta olan birçok Akademik ve İdari Personelin yürütülen projeye destekte bulunduklarını; Fen Edebiyat Fakültesinde ve İslami İlimler Fakültesinde görev yapan öğretim üyelerinin ve Rektörlük özel kalem personelinin ciddi katkılar sağladıklarını aktardı. Dolayısıyla yürütülen “Geleceğin Anahtarı Kitaplardır” projesinin, Üniversitemiz tarafından da sahiplenilen ve destek verilen bir proje haline geldiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının, “Kardeş Şehirler”, “Türk İslam Büyükleri” gibi çocuklara ve gençlere yönelik hazırlamış olduğu setler ve kitaplarla destekte bulunduğunu anlattı ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Kurulacak kütüphanede nicelikten çok niteliğe önem verdiklerini aktaran Altuncu; eserlerin, çocuklarımızın seviyesine ve gelişimine katkı sağlayacak özellikte olmasına dikkat etmeye çalıştıklarını söyledi. İlkokul öğrencilerine, ortaokul öğrencilerine ve burada görev yapan öğretmenlerimize hitap eden bir kütüphane oluşturmak amacıyla temin edilen eserlerin belli bir tasnife göre hazırlanmasına dikkat ettiklerini vurguladı. Ayrıca ansiklopediler, derslere yönelik konu anlatımlı kitaplar, test kitapları, İngilizce hikâye kitapları ve satranç takımlarıyla kütüphaneyi desteklemeye çalıştıklarını belirttti. Bu projenin başarıyla tamamlanmasının hem kendisi hem de öğrencileri adına büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Altuncu, projeyi yürüten öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkürlerini iletti.