Üniversitemizde “Etkili İletişim ve Beden Dili” Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUAM) tarafından düzenlenen “Kariyer Geliştirme Eğitimleri” serisinin üçüncüsü; “Etkili İletişim ve Beden Dili” eğitimi, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Budak tarafından verilen eğitimde, öğrencilere iletişimin temel özellikleri, öğeleri ve türleri hakkında bilgi verildi.

İnsanın; doğumdan ölüme uzanan hayat yolculuğunda, bütün bir ömrünü, ihtiyaçlarını karşılamak üzere yaşadığını ve bunun için de bireysel ve toplumsal düzeyde iletişim becerilerine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Budak; etkili bir iletişim sürecinde %55 oranında beden dilinin, %35 oranında vurgu, tonlama ve ses tonunun, %10 oranında ise sözcüklerin etkili olduğunu söyledi. Bu bağlamda özellikle, insan hislerinin beden üzerindeki yansıması olarak ifade edilen beden dili kullanımında; bedensel duruş, mesafe kullanımı, jestler ve mimikler, göz teması, ayak kullanımı, oturma biçimi ve kıyafet seçimi gibi öğelerin etkili olduğunu vurgulayan Budak; eğitim kapsamında, beden dili kullanımlarını, uygulamalı olarak anlattı.

Katılımcılar arasından seçilen gönüllülerle gerçekleştirilen; etkili iletişim ve beden dilinin öneminin ve etkisinin ortaya konulduğu drama gösterisi ile sona eren eğitime, öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.