Öğrencilerimiz 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği Gerçekleştirdi

Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Kilis Cumhuriyet Meydanı, Üniversitemiz Merkez Kampüsü ve Kilis Devlet Hastanesi’nde kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak  amacıyla etkinlikler gerçekleştirdiler.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Şenay Şekeroğlu, Öğr. Gör. Funda Gül Bilgen ve Arş. Gör. Zehra Can tarafından koordine edilen etkinliklerde; Üniversitemiz Merkez Kampüsü ve Kilis Devlet Hastanesi’nde stantlar kurularak Üniversitemiz akademik ve idari personelleri, öğrencileri ve Kilis Devlet Hastanesi’nde hizmet alan hasta ve hasta yakınlarına yönelik farkındalık yaratılması ve duyarlılığın arttırılması amacı ile çalışmalar gerçekleştirildi. Kilis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik kapsamında da öğrencilerimiz; vatandaşlar ve esnafa bilgiler vererek broşür dağıtımı gerçekleştirdiler.

Etkinlikte şiddetin öncelikle bir insan hakları ihlali olduğu, şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiği, şiddete maruz kalan kadınların veya tanık olan şahısların 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 112 Acil, Alo 183 Sosyal Hizmet Danışma Hatlarını arayarak şikayet /ihbar başvurusu yapabilecekleri;  şiddet mağdurlarına verilen hizmetler, haklar, alınabilecek tedbirler ve KADES uygulaması vb. konularda bilgiler paylaşılarak, broşürler dağıtıldı.