TÖMER Müdürümüz TRT Çukurova Radyosu'na Konuk Oldu

Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup ALAN, TRT Çukurova Radyosu’nda “Kilis TÖMER’de Gerçekleştirilen Faaliyetler” konulu bir söyleşiye katıldı.

Alan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi TÖMER bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de 2020 yılı itibarıyla 200 binin üzerinde uluslararası öğrencinin bulunduğunu belirten Alan, Kilis 7 Aralık Üniversitesinin bölge üniversiteleri içinde öğrenci sayısına oranla en fazla uluslararası öğrencinin eğitim aldığı üniversitelerden biri olduğunu bildirdi.

Kilis TÖMER’de gerçekleştirilen eğitim ve kültürel faaliyetler hakkında bilgiler veren Alan, temel misyonun sadece Türkçe öğretmek olmadığını; ayrıca gönüllü elçilerimiz olacak uluslararası öğrencilerimize kültürümüzü tanıtacak ve benimsetecek etkinliklerin de yapıldığını belirtti.