Üniversitemizde, “Yunus Emre ve Şiirleri” Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemizde;  insanî değerleri, insan sevgisini ve gönüller yapmayı kendisine şiar edinen ve sadece Türk şiirini değil Anadolu’da oluşan Türk düşüncesini de köklü fikirleriyle derinden etkileyen büyük Türk şairi Yunus Emre’yi vefatının 700. yıl dönümünde anmak için bir söyleşi düzenlendi. Yönlendiriciliğini Arş. Gör. Kübra Akatay’ın yaptığı “Yunus Emre ve Şiirleri” konulu çevrim içi söyleşide, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri, büyük şair/ düşünür Yunus Emre’nin yüreğinden taşıp dilinden dökülen şiirlerinden ve onun diyarlara sığmayan öğretilerinden bahsettiler.

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Sümeyra Özaydın “Yunus Emre’nin Şiir Anlayışı”na, Sabahat Yaşar “Yunus Emre’de Tasavvuf” konusuna, Kader Saf, “Yunus Emre’nin Risaletü’n-Nushiyye Adlı Eserinde Ahlakî Değerler”e, Başak Yanmaz ve Fatih Çidem ise “Yunus Emre’nin Türk Dili Tarihindeki Önemi”ne değindiler. Ayrıca Melisa Kurtoğlu “Bir Dağ İçinde”, Osman Ünal “Gönül Nice Dolana Maşûkun Bulmayınca”, Fethiye Büşra Ok “Ne Oldu?", Ebru Kurt "Çeke Geldi Çeke Gider", Melike Kanal ise "Ben Dert İle Ah Ederdim" isimli birbirinden ünlü şiirlerini seslendirdiler.

Söyleşi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Hocalarının teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.