Üniversitemizde Ramazan Söyleşilerinin 2’ncisi Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “İman ve İstikamet” başlıklı söyleşi, Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Halil Aldemir’in yönlendiriciliği ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Söyleşi, Rektörümüz Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun’un veciz takdimi ile başladı. Ardından söyleşiye katılımcıları selamlayarak başlayan İşliyen, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan-ı Şerif’in tüm ümmete hayırlar getirmesi niyazında bulundu. Daha sonra, zamanla İslami hizmetlerde gayretlerin azaldığından bahsetti. Örnek olarak kendi ilahiyat yıllarında televizyona çıkıp bir saat konuşma imkânı verilse on yıl hapis yatmaya razı olan hocaların olduğunu; ancak günümüzde pek çok kanalda saatlerce programların yapılabilmesine rağmen hocalarımızdaki eski samimiyetin ve kalitenin azaldığını belirtti.

İşliyen, konuşmasının devamında imanı olmayanların amellerinin boşa gideceğini ayet ve hadislerden örnekler vererek açıkladı. Yaptığımız işlerde niyetin önemine değinerek yaptığımız amellerin kabul olması için samimiyetin olması gerektiğini vurguladı. İşliyen, bu yoğun koşuşturma içerisinde öncelik sıralamamızı kaybettiğimizi, dünyevi şeylerin Allah’ın rızasının önüne geçmeye başladığını söyleyerek, işlerimizi samimi niyetle yapmamız gerektiğini ifade etti. Söyleşi, teşekkür konuşması ile sona erdi.