Kilis Zeytinyağı Avrupa’da Bir Numara Oldu

Kilis’in uluslararası alanda kalitesi ve lezzetiyle adını duyuran zeytinyağı, Avrupa’da “En Güzel Zeytinyağı” seçildi. Asırlık Kilis yağlık zeytin ağaçlarından sıkımı gerçekleştirilen zeytinyağı, Berlin Global Olive Oil Awards’da altın madalya, San Remo Masters of Olive Oil Uluslararası Yarışması’nda ise “Üstün Kalite Ödülü”ne layık görüldü.

Kilis zeytinciliğini daha ileri taşımak, insanları zeytinciliğe yönlendirmek ve bu konuda sanayileşmeyi sağlamak için KİYÜ olarak iki kere zeytin çalıştayı düzenlediklerini dile getiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, zeytincilik ve zeytinyağıyla ilgili yapılan bu tür akademik çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Rektör Karacoşkun da, üniversite olarak bu tarz çalışmalara katkı sunmaya çalıştıklarını ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.