Üniversitemiz Rektörü Karacoşkun Basın Temsilcileri İle İnternet Ortamında Bir Araya Geldi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle Kilis’teki ulusal ve yerel basın temsilcileri ile internet üzerinden bir araya geldi.

Zoom programı üzerinden yapılan sohbet toplantısında sözlerine basın temsilcilerine hoş geldiniz diyerek başlayan Rektör Karacoşkun, Üniversitenin son bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları sunu şeklinde basın mensuplarıyla paylaştı. Son dönemde Üniversitemizin birçok proje ve ortak çalışmaya imza attığını söyleyen Rektör Karacoşkun, Üniversite olarak şehrin kültür hayatından ekonomisine, sanayisinden tarımsal faaliyetlerine kadar birçok konuda katkı ve destek verdiklerini dile getirdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi olarak pandeminin başladığı ilk günlerde hızlı bir şekilde komisyon oluşturup uzaktan eğitim süreçlerini organize ettiklerini söyleyen Rektör Karacoşkun, Türkiye’de uzaktan eğitime başlayan ilk üniversitelerden biri olduklarını belirtti.  Kilis’in kültürüne ve yazın hayatına sundukları katkılardan da bahseden Rektör Karacoşkun, bu anlamda adeta birer kültür hazinesi ve yaşayan insan hazinesi olarak niteleyebileceğimiz, kendi alanında önemli deneyimlere sahip kişileri Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kilis Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ev sahipliğinde kültür meraklılarıyla buluşturduklarını ifade etti. Karacoşkun, ayrıca Kilis’in sosyokültürel hayatını yansıtan çalışmalara da destek verildiğini bu çalışmaların Üniversite tarafından basımının yapılarak kitaplaştırıldıklarını ifade etti.

Son dönemde yaşanan pandemi sürecinde de KİYÜ olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla dezenfektan üretip, sahada çalışan basın mensupları ile güvenlik güçlerine dağıttıklarını kaydeden Karacoşkun, Üniversitenin sağlık bölümlerinin de pandemi sürecinde halkı bilinçlendirme ve kurallara uyum konusunda çeşitli çalışmalar yaptığını belirtti.

E- toplantı Rektör Karacoşkun’un basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar ve karşılıklı bayram tebriklerinin dile getirilmesiyle sona erdi.