E-Kıraathane Söyleşileri Başladı

Üniversitemizde kesintisiz olarak iki yıldır devam eden kıraathane söyleşileri, dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle dijital platformda gerçekleştirildi.

Ramazan ayı içerisinde düzenlenen kıraathane söyleşilerinin ilk konuğu, ilimizde daha önce valilik görevinde de bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı oldu. Sayın Çataklı’nın sunumu öncesinde Kilis Valisi Sayın Recep Soytürk ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun da birer selamlama konuşması yaptılar.

Kilis Valisi Soytürk, Bakan Yardımcısı Sayın Çataklı'ya hoşgeldiniz dedikten sonra,  ilimizde Koronavirüs salgını sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade ederek Kilis Belediyesine, sağlık çalışanlarına, emniyet personeline, Vefa Destek Grubuna ve tedbirlere büyük bir ciddiyetle uymaya çalışan Kilis halkına ayrı ayrı teşekkür etti.

Rektör Karacoşkun ise davetlerini kırmayarak böyle bir söyleşiye katılma inceliğini gösteren Sayın İsmail Çataklı’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında üniversite olarak sürecin başından bu yana uzaktan eğitim ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, bunun yanı sıra şehrimizin ihtiyaçlarına cevap vermek adına üzerlerine düşen ne varsa büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sayın İsmail Çataklı “Gönül Coğrafyamızdan Türkiye’ye Bakış” başlıklı söyleşisinde bu meselenin geniş bir tarihsel ve kültürel arkaplandan hareket ederek ele alınması gerektiğini ifade etti. Tarihte yaşanan olaylar ve kendi hatıralarından verdiği örneklerle Türkiye’nin, kendi sınırlarının çok daha ötesini kapsayan büyük bir coğrafyayla bağlarının bulunduğunu belirtti. “Türkiye, gölgesi sınırlarının ötesine düşen bir ülkedir.” diyen Çataklı, ülkemizin bir yandan kendi sürecini  başarıyla yürüttüğünü diğer yandan da dünyanın çeşitli bölgelerinde 60'a yakın ülkeye el uzattığını belirterek Türkiye’nin tarihinden ve değerlerinden tevarüs eden önemli bir sorumlulukla hareket ettiğini vurguladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi, Prof. Dr. Fatih Kanter'in moderatörlüğünde yürütülen soru cevap bölümü ile sona erdi.