Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde İrfan Meclisi Söyleşileri Başladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi KİTAM merkezinde İrfan Meclisi Söyleşileri’nin ilki Şair Hasan Şahmaran’la gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un katıldığı söyleşide Şahmaran, Kilis şehrinin siyâsî ve kültürel târihiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Kendi edebî gelişimine katkı sağladığını açıkça belirttiği Peyâmi Safâ, Abdurrahim Karakoç ve Necip Fâzıl Kısakürek gibi kıymetli edebiyatçılarla olan anılarından, Kilisli şâirlerin dîvanlarının izini sürdüğü antoloji çalışmalarından bahseden Şahmaran, sözlerini Kilis’te böylesine kültürel etkinlikler düzenledikleri için Rektörümüz Karacoşkun’a teşekkür ederek bitirdi.

Söyleşinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Karacoşkun, Şair Hasan Şahmaran’a teşekkür belgesi takdim etti.