E-Söyleşi: Pandemi Süreci ve Sonrasında Türkiye ve Dünyada Ekonomik Beklentiler

Üniversitemizde  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Kerem Alkin’in konuşmacı olarak katıldığı “Pandemi Süreci ve Sonrasında Türkiye ve Dünyada Ekonomik Beklentiler” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şit’in yaptığı söyleşide Alkin, genel olarak Covid-19’un Türkiye ve dünya ülkeleri üzerinde ekonomik ve politik etkilerine değinerek pandemi sürecini Türkiye'nin dünyaya nazaran daha başarılı bir şekilde atlattığını belirtti. Dünyada birçok ülke negatif büyüme gerçekleştirirken Türkiye'nin özellikle üçüncü çeyrekte dünyaya göre daha iyi bir pozitif büyüme oranına sahip olacağını dile getiren Alkin, Covid-19 sonrası dünyada sadece ekonomik açıdan değil, siyasi, turizm, eğitim vb. birçok açıdan farklılıklar olacağını da ifade etti.

Farklı üniversitelerden akademisyenlerin de katıldığı söyleşi, Prof. Dr. Kerem Alkin’in konuşmaları sonrasında soru cevap kısmı ile devam etti.

Söyleşi, Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve  SBMYO Müdürü Sn. Dr. Öğr. Üyesi Halil Uzun'un, konuşmacı Prof. Dr. Kerem Alkin'e teşekkürleriyle sona erdi.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.