Öğr. Gör. Erol Taşkın TRT Çukurova Radyosu’na Konuk Oldu

 

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Erol Taşkın TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan ve Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını konu edinen "Bölge Gündemi" programına konuk oldu. 

Öğr. Gör. Taşkın konuşmasında Kilis gastronomisinin kültürel ve tarihsel geçmişini ele alarak Kilis’teki yöresel lezzetlerden çeşitli örnekler verdi. Kilis’in simgesel özelliğe sahip yöresel yemeklerinden olan cennet çamuru, şıhılmahşe, oruk ve Kilis tavayı Kilis’e gelen herkesin yemesini tavsiye etti. Taşkın, coğrafi işaret alımı konusunda Üniversitemiz ve yerel yönetimin iş birliği içerisinde çalıştığını aktardı.