-
Üniversitemizden AB Projelerinde Yeni Başarı: SOILAB ...
-
Nilgün Kalaylı Hanımefendi’den Proje Destek Ofisi’mize ...
-
Üniversitemizde "TÜBİTAK Projelerinde Deneyim, Strateji ve ...
-
TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Proje Ekiplerinden ...
-
Üniversitemizin Paydaş Olduğu İki Proje Desteklenmeye Hak ...
-
Üniversitemizin İki Projesi TÜBİTAK 4009 Programı’ndan ...
-
Üniversitemizin Sekiz Projesi TÜBİTAK 2209-A Programı ...
-
ÜNİDES Programında Üniversitemizden Beş Proje Destek Almaya ...
-
“Invisible Threat Mycotoxins: Environmental Management of ...
-
Üniversitemizin TÜBİTAK Destekli Millî Teknoloji Atölyesi ...
-
Yedi Aralık Sosyal Araştırmalar Dergisi’nin “Aile Yılı” ...
-
Üniversitemizin Yedi Projesi “Gönüllüyüz Biz” Programı ...
-
TÜBİTAK 1001 Programı
-
Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi
-
Üniversitemizin ÜNİDES Kapsamındaki 9 Projesi Desteklenmeye ...
Üniversitemizden AB Projelerinde Yeni Başarı: SOILAB Projemiz Destek Almaya Hak Kazandı
Üniversitemizden AB Projelerinde Yeni Başarı: SOILAB Projemiz Destek Almaya Hak Kazandı
Son dönemlerde Avrupa Birliği ve uluslararası hibe programlarında başarılı projeleriyle öne çıkan üniversitemiz, Avrupa Birliği destekli projelerdeki başarısına bir yenisini ekledi.
Kilis Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde, Kilis İl Özel İdaresi ortaklığında ve üniversitemizin akademik katkısıyla hazırlanan SOILAB Projesi; AB eş finansmanı ve GIZ tarafından yürütülen PACE Hibe Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Bilimsel ve Sürdürülebilir Tarım hedefiyle ortaya çıkan proje ile üniversitemiz bünyesinde toprak analiz laboratuvarı kurulacak ve dijital karar destek sistemi geliştirilecek.
Proje kapsamında Kilisli çiftçilere ve tarımsal işletmelere eğitimler verilecek, veriye dayalı tarımsal danışmanlık hizmeti sunulacak. Böylece iklim dostu ve sürdürülebilir tarım uygulamaları yaygınlaştırılacak.
Proje ile Kilis tarımının rekabet gücünü artırmak ve kamusal tarım hizmetlerini güçlendirmenin yanında bölgesel kalkınma ve yeşil dönüşüme önemli katkılar sunulması hedefleniyor.
















