Üniversitemiz ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Arasında Uluslararası Eğitim İş Birliğinde Mutabakat Anlaşması İmzalandı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kazakistan’a giderek Üniversitemiz ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi arasında iş birliği mutabakat anlaşması imzaladı.

Rektörümüz Karacoşkun ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç tarafından imzalanan mutabakat, Eğitim Bilimleri, Sanat ve Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler, Gazetecilik ve Bilişim, İşletme, Yönetim ve Hukuk, Fen Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Mühendislik, İmalat ve İnşaat, Tarım ve Biyokaynaklar, Veterinerlik, Sağlık ve Sosyal Bilimler ve gerekli görülen alanları kapsıyor.

Mutabakat, öğretim elemanı değişimini; öğrenci değişimini; ortak araştırma faaliyetleri, uzaktan eğitim ve örgün eğitimle ders etkinliğini; seminerlere ve akademik toplantılara katılımı; kısa süreli kurs programları düzenlenmesini; yayınlanmış akademik materyallerin ve değişimi ve özel kısa süreli akademik programların düzenlenmesini içeriyor.