Üniversitemizde “Kilis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Anmak ve Anlamak” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Konferans Salonu’nda, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle, Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’un konuşmacı olarak yer aldığı “Kilis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Anmak ve Anlamak” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansa Kilis Valisi Tahir Şahin, 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ümit Çelik, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Adalet Komisyonu Başkanı Murat Serdar Çakıroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, protokol üyeleri, Üniversitemizin idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Pamuk, konuşmasına Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi anarak başladı. Kilis’in çağlar boyunca hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığından bahsetti. Kilis’in kurtuluşundan önceki süreçte İngiltere, Fransa ve Ermenilerin şehre, halka, camilere hatta ağaçlara bile saldırılarda bulunduğunu anlatan Pamuk; Kilislilerin çocukların irisini, yaşlıların dirisini asker yaptığını ve destani bir mücadeleye imza attıklarını aktardı. Ankara Antlaşması sonucunda, 7 Aralık 1921’de Kilis’in bağımsızlığını kazandığını belirtti ve gençlere mücadele ruhunu yaşatmanın önemini vurguladı.

Konferans, Kilis Valisi Tahir Şahin’in, konuşmacı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a çiçek takdim etmesiyle sona erdi.