Üniversitemizde "Mülteci Algısı ve Dil Eğitimine Yansımaları: Türkiye ve Almanya'daki Uygulamalar" Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Andelib Kültür ve Sanat Topluluğunun katkılarıyla, Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özşavlı'nın sunumlarıyla, "Mülteci Algısı ve Dil Eğitimine Yansımaları: Türkiye ve Almanya'daki Uygulamalar" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Özşavlı, konuşmasında, dilin varlık sahasındaki değerinden yola çıkarak mültecilerin ev sahibi topluma entegrasyonu konusundaki öneminden bahsetti. Ardından ev sahibi ülkelerin mültecilere yönelik bakış açılarının dil eğitimine yansımalarını Türkiye ve Almanya'da Suriyeli mülteciler için üretilen dil politikaları, öğretim programları ve materyallerden örnekler göstererek ortaya koydu. Dil eğitimi açısından her iki ülkede de temel sorunun nitelikli eğitici eksikliği olduğunu ifade eden Özşavlı; küreselleşen dünyada, özellikle de yaşanan siyasi gelişmelerin de etkisiyle Türkiye'ye göçlerin artabileceğini vurguladı. Bu sebeple öğrencilere, dil eğitimindeki asıl problem çözücülerin bugün olduğu gibi gelecekte de yetişmiş öğretmenler olacağını hatırlatarak kendilerini branş bazlı  dil eğitimi  konusunda geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Konferans soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.