Üniversitemizde “Beş Kırık Kamera” Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu’nun katkılarıyla, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, Doç. Dr. Mehmet Fatih Güloğlu’nun yönlendiriciliği ve Arş. Gör. Dr. Muhammed Mücahid Dalkılıç’ın sunumlarıyla “Beş Kırık Kamera” adlı belgesel üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide, Emad Burnat ve Guy Davidi tarafından hazırlanan belgeselden belirli kesitler sunularak Filistin’de yaşanan sorunların tarihsel serüvenine dair bilgi verildi. Söyleşide kendi bireysel kamerasıyla köylerine ait olan toprakların hukuka uygun olmayan bir biçimde ele geçirildiğini kayda alan Emad’ın başından geçen olaylar ve bu olaylar karşısında onun yaşadığı duygular sosyolojik perspektiften ele alındı.

Filistin topraklarında yaşanan bu zulmün arka planında din, ideoloji ve kimlik siyasetinin olduğunu belirten Güloğlu ve Dalkılıç, sorunun çözümü noktasında tüm insanların sorumluluk yüklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.