Üniversitemizde “Öğretmen Liderliği” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet topluluğunun katkılarıyla, Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda, Prof. Dr. Niyazi Can’ın sunumlarıyla, “Öğretmen Liderliği” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Can konuşmasında, liderliğin kavramsal ve uygulamadaki temellerini ele aldı. Liderlik temelinde öğretmen liderliğini irdeleyen Can, etkili ve verimli öğretmen liderliğinin ekonomik, sosyolojik ve eğitsel öneminden bahsetti. Lider öğretmenlerden yoksun okul ortamlarının sorunlarla yüzleşmekte zorlandığını vurgulayan Can,  öğretmen eğitiminde lider öğretmen yetiştirmenin öneminin altını çizdi. Konuşmasında Can, lider öğretmende bulunması gereken kişisel, mesleki ve ahlaki özellikleri örneklerle açıkladı. Son olarak Can, öğretmen liderliği ile ilgili yapılan akademik çalışmalardan bahsetti.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.