Üniversitemizde “Kariyer Planlama ve Nitelikli İş Gücü Hakkında Bilinmesi Gerekenler” Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kariyer Planlama ve Nitelikli İş Gücü Hakkında Bilinmesi Gerekenler” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Yönlendiriciliğini KARMER Müdürü Dr. Öğr Üyesi Tuba Bıyıkbeyi’nin yürüttüğü etkinlikte konuşmacı olarak Kilis Belediyesi Göç Birimi Sosyal Uyum Merkezi’nden Mesleki Rehberlik Danışmanı Cansu Tuğrul yer aldı. E-sertifikalı olarak düzenlenen etkinlikte Tuğrul, öğrencilere meslek seçiminde kişilik tiplerinin öneminden, kariyer planlamada bireysel yetenek tespiti için yapılması gerekenlerden, çeşitli uygulamalardan ve nitelikli iş gücü hakkında günümüz iş dünyasının gereklerinden bahsetti.