Üniversitemizde “Coğrafya Konuşmaları” Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Coğrafya Topluluğu tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda “Coğrafya Konuşmaları” başlıklı panel düzenlendi.

Panelde, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin CBS’nin Gücü” başlıklı sunumunda antropojen çağında insanın mekân üzerinde müdahalesinin ciddi safhalara ulaştığını ve her insan davranışının coğrafi mekânda bir karşılığının olduğunu vurguladı. Doğal ve beşerî çevrede yaşanan mekansal sorunların çözümünde ise coğrafi düşünceyi ve coğrafi bilgiyi kullanmanın anahtar role sahip olduğunu ifade etti. Aynı zamanda coğrafi verileri işleyen ve analiz eden Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) teknolojilerini ve yapay zekâ etrafında şekillenen gelişmeleri takip etmenin önemine değindi.

Panelde ayrıca İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cihan Bayrakdar, “Kahramanmaraş Depremlerine Dair Jeomorfolojik Tespitler” adlı sunum gerçekleştirdi. Deprem sonrası proje ekibiyle depremin meydana geldiği Çardak Fayı üzerinde incelemelerde bulunan Bayrakdar, depremin bölgede yarattığı yüzey kırıkları hakkındaki gözlem sonuçlarını paylaştı.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter’in konuşmacılara belge takdim etmesiyle sona erdi.