Üniversitemizde “15 Temmuz’u Anlamak” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda, Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliğinde Emniyet Eski Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz’u Anlamak” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Kilis Valisi Recep Soytürk, Emniyet Eski Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 1. Hudut Alay Komutanı Kurmay Piyade Albay Özhan Özvural, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Adalet Komisyonu Başkanı Murat Serdar Çakıroğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Baro Başkanı Av. Mehmet Taşçı, Vali Yardımcıları Ömer Yılmaz, Eşref Akça, Polateli Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selami Akşit, İl Genel Meclisi Başkanı Şıhmehmet Yalçın, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M. Ruhat Yaşar, Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım, Prof.Dr. Halil Aldemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, AK Parti İl Başkanı Serhan Diyarbakırlı, İyi Parti İl Başkan Vekili Yakup Öztürk, İl Müdürleri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personeli, basın mensupları, öğrenciler ve kalabalık bir misafir topluluğu katıldı.

Uzunkaya, Mehmet Akif Ersoy’un “Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa, yarım hisse mi verdi? Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” sözlerinden alıntı yaparak tarihte yaşadığımız olaylardan çoğu zaman ibret alamadığımızı ve maalesef bazı durumları sıkça yaşamak suretiyle bedeller ödediğimizi vurguladı.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin iyi anlaşılması için 15 Temmuz’a giden yolda döşenen kaldırım taşlarının çok iyi bilinmesi gerektiğinden bahseden Uzunkaya; bu hain örgüt ve yapılanmanın kırk yıl boyunca toplumda ilmek ilmek ördüğü bir sürecin sonucunda karşımıza böyle bir yıkım tablosuyla çıktığını belirtti. "Fakat süreç sonunda hamdolsun ki darbecilere bu millet darbe yapmış oldu." ifadelerini kullandı.

Emniyet Eski Genel Müdürü Uzunkaya konuşmasının devamında, millet olarak çok duyarlı dikkatli ve uyanık olmamız gerektiğini vurgulayarak gençlerimizi, evlatlarımızı çok iyi yetiştirmemiz gerektiğini belirtti. Kendi iradelerini başkalarına teslim etmeyecek vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutan nitelikli ve devletine duyarlı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzunkaya, 251 şehidimize ve iki bini aşan gazimize bu ülkenin minnettar olduğunu belirterek “15 Temmuz şehitlerimizi unutmayalım ve unutturmayalım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Konferans sonunda Uzunkaya'ya Valimiz Recep Soytürk ve Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından program anısına hediye ve plaket takdim edildi.