Üniversitemizde “2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kütüphane ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Kilis Vali Vekili Ömer Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Polateli Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, Protokol Üyeleri,  İl Müdürleri, Kurum Yöneticileri,  siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Müzik dinletisi ile başlayan programda, saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı okundu. Programın devamında, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Genç ile Öğr. Gör. Kadir Polat Üniversitemizin yeni logosunu tanıttı. Ardından depremde vefat eden öğrencilerimiz anısına Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan kısa video gösterimi sunuldu. Mezun öğrencilerimiz adına Üniversitemiz birincisi, Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Bayrak bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi dolayısıyla Mezuniyet Töreni’nde bir yanımızın buruk olduğunu belirtti. Öte yandan öğrencilerimizle meslek hayatlarına atılmadan son bir kez daha bir araya gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Mezun öğrencilerimizin Üniversitemizden ayrılıyor olmalarının hüzünlü bir tarafı olsa da onları yurdumuzun çeşitli yerlerinde göreve başlamış olarak görmenin gurur verici olduğunu aktardı. Törende, Kilis Vakfı Temsilcileri, Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk adına Üniversitemiz fakülte ve yüksekokullarında dereceye giren on üç öğrenciye altın hediye etti. Ardından Fen Bilimleri alanında Üniversite birincisi olan Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Çağrı Hayrunisa Şahin’e; Sağlık Bilimleri alanında Üniversite birincisi olan Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümü öğrencisi Meryem Şule Özdemir’e ve Sosyal Bilimler alanında Üniversite birincisi Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Bayrak’a dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin takdimi  ile devam eden program, Üniversite birincisi öğrencimizin mezunlar kütüğüne plaka çakması ve kep atma seremonisinin ardından hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.