Üniversitemizde “Kripto Paraların Hukuki Statüsü” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Betül Asena Sönmez koordinatörlüğünde, Hukuk ve Adalet Öğrenci Topluluğunun katkısıyla, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda “Kripto Paraların Hukuki Statüsü” başlıklı konferans, Arş. Gör. Gümrah Can Başdağ’ın sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan Başdağ, kripto paraların kronolojik olarak gelişim süreçleri, Bitcoin ve diğer altcoinlerin geçmişi ve günümüzdeki durumları hakkında bilgiler verdi. Bitcoin değerini belirleyen faktörlere, bitcoin değerinin bir noktadan sonra nasıl manipülasyonlarla şekillendiğine, kripto paraların ülke bazlı hukuki durumlarına ve Türkiye'de kripto para ile ilgili yasal mevzuatın ne durumda olduğuna değinen Başdağ; büyük altcoinlerden olan Ripple'ın karşı karşıya kalmış olduğu dava süreçlerini ve stabil coinlerin hukuki durumlarını dinleyicilere aktardı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.