Üniversitemizde Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 3. ve 4. sınıfların Mesleki Uygulama Dersi kapsamında Kilis Elbeyli ilçesinde bulunan tarım işletmesine teknik gezi düzenlendi. Geziye, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hakan Çetinkaya, Doç. Dr. Meryem Kuzucu, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gözel, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Türker ve öğrenciler katıldı.

Teknik gezide, işletmenin teknik personeli tarafından, bağda telli terbiye sistemi, ceviz, badem ve antepfıstığı bahçe tesisi ve kültürel uygulamalarla ilgili bilgiler verildi ve öğrenciler okulda gördükleri teorik bilgileri yerinde görme imkânı buldu. Bağlarda telli terbiye sisteminin bölge için yeni olduğu ve geleneksel bağ terbiye sistemlerine göre daha avantajlı taraflarının bulunduğu öğrencilere anlatıldı. Ayrıca yeni tesis edilen ceviz, badem ve antepfıstığı alanlarında yapılan gözlemlere göre meyve bahçesi tesis edilirken kullanılan anaç, çeşit ve yıllık bakım işlerinin önemi vurgulandı. Uzun vadeli yatırım olan meyve ve bağ tesisinde yapılan hataların düzeltilmesinin zaman alacağı ve maddi kayıpların oluşacağı bizzat yerinde görülerek teyit edildi.