Üniversitemizde “İş Hukukunda Güncel Sorunlar” Başlıklı Söyleşi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Betül Asena Sönmez’ in öncülüğünde, Hukuk ve Adalet Topluluğunun katkılarıyla, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, Av.Çağlar Kın’ın sunumlarıyla, “İş Hukukunda Güncel Sorunlar” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Kın, söyleşide, iş hukuku kapsamında iş sözleşmesi, işçi, işveren tanımları, fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş akdinin haklı nedenle feshi gibi konularda bilgiler verdi. Uygulamada en sık karşılaşılan iş hukuku ile ilgili davalar ile iş hukuku alanından güncel sorunlar ve çözümleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İşçi ve işverenlerin ne gibi hak ve yükümlülüklerinin bulunduğuna değindi.

Soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgelerinin takdimi ile etkinlik sona erdi.